Luft til vand varmepumper

Er du på udkig efter et varmepumpeanlæg med lang levetid, er en luft til vand varmepumpe et godt bud. Alt efter kvalitet og overholdelse af serviceeftersyn kan en luft til vand varmepumpe holde helt op til mellem 15 og 20 år.

Står du i en situation, hvor du skal have udskiftet et eksisterende anlæg som fx olie eller gasfyr eller finde et bedre alternativ til el-opvamning af boligen, er et luft til vand varmepumpeanlæg et rigtig godt alternativ. Både økonomisk og miljømæssigt har denne type varmeanlæg en kæmpe fordel. Samtidig kan en luft til vand varmepumpe både klare opvarmning af dit hjem og dit brugsvand. Når vi taler opvarmning af boligen, er denne type anlæg velegnet til både gulvvarme og radiatorer.

Hvorfor skal du vælge en luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper er både ideelle til erhverv og private. Skal man bruge anlægget til erhverv, skal det typisk være et kraftigere anlæg, end den type der oftest er velegnet til private hjem.

Løsningen kan både bruges til temperaturstyring i rum, der skal opvarmes eller nedkøles. Oftest er det jo opvarmning der er fokus på, men når vi taler erhverv, kan der være lokaler i forbindelse med restauranter, serverrum og lignende, hvor det er vigtigt at holde en stabil lav temperatur.

Skal du have nyt anlæg og har du et olie- eller gasfyr, er en luft til vand varmepumpe et rigtig godt, økonomisk og driftssikkert alternativ, som også er en optimal løsning til gulvvarme.

Mitsubishi Ecodan Silent

Vi forhandler Mitsubishi’s hidtil mest minimalistiske luft/vand varmepumpe. Det er en utroligt lydløs varmepumpe, som samtidigt sikre en fremragende økonomi. Her får du den perfekte erstatning for dit gamle oliefyr, pillefyr, gasfyr eller fjernvarmen. Læs mere om Mitsubishi Ecodan Silent her.

Udover salg af produktet, udfører vi også montering og installation af varmepumpe  og kan derfor hjælpe jer hele vejen igennem projektet fra start til slut.

Har du brug for hjælp, gode råd eller vejledning, kan du kontakte os online her. Hvis du vil høre mere om hvilken løsning, der passer til netop dig og dine behov, kan du også ringe på telefon 70 40 44 80

Støj fra varmepumpe

Hvor meget din varmepumpe støjer, kommer an på kvaliteten af den. For en varmepumpe af høj kvalitet, der er indstillet korrekt, er støjniveauet på den indvendige del meget lav på grænsen til ikke eksisterende.

Det betyder, at også på denne front er en luft til vand varmepumpe et godt alternativ til klassiske varmeløsninger, som fx naturgas eller oliefyr.

Den del af anlægget, der befinder sig udendørs, vil dog afgive noget lyd. Igen – alt efter kvaliteten af anlægget, vil der være en smule støj. Det skal der naturligvis tages højde for ved opsætning, så udedelen hverken generer dig selv eller dine naboer.

Alternativt kan du prøve Energistyrelsens støjberegningsprogram.

Fordele og ulemper ved luft til vand varmepumpe

Der er en lang række fordele ved en luft til vand varmepumpe, men det er også vigtigt at være opmærksom på, i hvilke tilfælde det ikke er den rette løsning.

Fordele:

  • Anlægget har en lang levetid – helt op til mellem 15 og 20 år, hvis det bliver anvendt korrekt og serviceeftersyn bliver overholdt.
  • Billig i drift – sammenlignet med andre varmeløsninger er luft til vand varmepumper en økonomisk fordelagtig løsning.
  • Lavt CO2 udslip – en luft til vand varmepumpe er en energibesparende løsning. Det betyder også, at du gør klimaet en væsentlig tjeneste ved at vælge denne type installation fremfor en klassisk varmeløsning.

Ulemper:

  • Stort anlæg – luft til vand anlægget har både en ude- og en inde-del og alt efter kapacitetsbehov, kræver anlægget lidt plads. Med den rette placering og alle fordelene taget i betragtning, anser langt de fleste dog dette som sekundært.
  • Stor opstartsudgift – som med alle andre løsninger til at opvarme boligen, er der en større udgift forbundet med installationen af dette system.
  • Serviceomkostninger – som med andre systemer, fx et naturgasfyr, er det nødvendigt at overholde serviceeftersyn og altid bruge en professionel KMO certificeret kølemontør ved disse, samt ved reparationer mv., for at sikre at varmepumpe arbejder effektivt og energirigtigt hele tiden.

Sådan virker en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe består af 2 dele – en indedel og en udendel.

Selve systemet har et lukket kølekredssystem. Det er egentlig bare som et køleskab, der er vendt om. Det virker ved at luft udefra bliver trukket ind gennem udedelen, hvori varmepumpen er placeret, energien fra luften kombineres med damp fra kølevæsken, som opvarmes og den varme energi overføres gennem indedelen til dit brugsvand og dine varmekilder. Processen med afgivning af energi fra dampen gentages og på denne måde foretages en miljøvenlig cyklus i dit system, som ikke bare er god for miljøet, men i høj grad også god for din økonomi. Mange kan skære halvdelen af deres varmeudgift væk, når de skifter til denne type varmeinstallation, og den lidt høje opstartsudgift er gerne tjent hjem i løbet af 7-8 år.

En luft til vand varmepumpe virker stabilt i alt slags vejr og kan dække vand- og varme-behovet hos en almindelig dansk familie hele året.

Hvilken luft til vand varmepumpe skal du vælge

Overvejer du at investere i en luft til vand varmepumpe, kontakt os for et uforpligtende besøg til besigtigelse af forholdene, samt en dialog omkring hvilken løsning der vil dække netop dine behov.

Kontakt os her for en snak om, hvor den bedste placering for din varmepumpe er. Eller ring på telefon 70 40 44 80

Tilskud til din luft-vand varmepumpe

Ved udskiftning fra et klassisk varmeanlæg som oliefyr, naturgas eller el-varme til den mere miljøvenlige luft til vand varmepumpe, kan du faktisk få et væsentligt tilskud. Du kan evt. tage kontakt til dit energiselskab eller vores samarbejdspartner Energikoeb.dk for at høre nærmere om netop dine muligheder for økonomisk tilskud.

Derudover er der også håndværkerfradraget, som du efterfølgende kan få, når du har fået os til at installere dig nye anlæg.

Derfor skal du vælge en KMO certificeret montør til din varmepumpe

For at installere en varmepumpe, er det vigtigt at forholdene er i orden og, at de foreskrevne regler i forhold til håndtering af kølemiddel mv. er opretholdt.

Dette er ligeledes afgørende, at en varmepumpe bliver installeret af en KMO certificeret kølemontør, således garantien på anlæg forbliver gældende.

Derfor er det en rigtig god idé at få en professionel montør til at installere din varmepumpe. Det vil sikre dig det bedste resultat, og en fuldt ud lovlig installation.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din nye luft-til-luft varmepumpe. Telefonnummer 70 40 44 80