KMO Certificeret
Vi er et team bestående af autoriserede kølemontører, som sætter en ære i at yde sublim service til vores kunder på hele Sjælland.
En luft til luft varmepumpe består af to dele: En indedel og en udedel.
I udedelen er der en kompressor, som bruger den varme, der er i luften og overfører varmen til indedelen. Indedelen blæser herefter varmen ud i rummet, den befinder sig i, i den temperatur, du ønsker.
Det betyder, at en luft til luft varmepumpe kan fungere både til opvarmning i vinterhalvåret og til nedkøling, som aircondition, i sommerhalvåret.
Hvis du i dag benytter opvarmning ved elradiator, traditionel radiator eller brændeovn, vil du formentlig nikke genkendende til, at luften og varmen kan opleves som værende tung. Det kan blandt andet skyldes, at temperaturen er svær at styre.
Med en luft-til-luft varmepumpe er temperaturen meget jævn. Du indstiller den ønskede temperatur og varmepumpen producerer varme af denne temperatur. Derudover kan en varmepumpe også reducere både støvpartikler og suge fugt ud af luften.
Det betyder, at du får et bedre indeklima med en varmepumpe, end du gør med mange andre varmekilder, da anlægget cirkulerer luften.
Der kan også være penge at spare på varmeregningen, fordi en varmepumpe leverer markant mere energi end den forbruger. Bruger du ren elvarme, vil du kunne opnå besparelser på op til 50%. Men der kan også være besparelser på andre energikilder.
Kig efter tallet SCOP i varmepumpeproducentens produkt ark. Tallet angiver forholdet mellem den mængde strøm en varmepumpe forbruger, kontra den mængde varme den producerer. Det betyder, jo højere SCOP varmepumpen har, des mere effektiv og energibesparende er den. Gennemsnitligt koster 1 kW 2-3 kr. afhængig af el-leverandør, hvorimod ved anvendelse af varmepumpe koster 1 kW 50-70 øre.
Det skal dog påpeges, at den endelige besparelse er meget individuel og flere forhold spiller ind, såsom varmepumpens kvalitet, korrekt valg af varmepumpe i forhold til dimensioner, behov og øvrige forhold.
Og nu er der også et uroligt Europa at indregne i el- og varmepriserne.
Mitsubishi GF60/71 er en solid og energibesparende løsning til små og mellemstore erhvervsdrivende. Varmepumpen passer især godt til de mindre butikslokaler.
Mitsubishi GURU AY er varmepumpen til dig, der ønsker både opvarmning og afkøling til en lavere pris. Pumpen er meget velegnet til sommerhuse og fritidshuse. Varmepumpen fås med indbygget WiFi styring.
Mitsubishi HERO er en af markedets mest populære modeller. Det er den, fordi du får en A+++ varmepumpe af højeste kvalitet, med et højt SCOP tal. Det er altså en meget energivenlig varmepumpe.
Har du brug for hjælp, gode råd eller vejledning, kan du kontakte os online her. Hvis du vil høre mere om, hvilken løsning der passer til netop dig og dine behov, kan du også ringe på telefon 70 40 44 80.
Herunder kan du få en indikation af en pris på en luft-til-luft varmepumpe inkl. montering. Prisen omfatter det vi kalder en standardmontering, som du kan læse om her.
Støjer en varmepumpe?
Du skal være opmærksom på, at en varmepumpe kan give nogle støjgener. Luft til luft varmepumper støjer typisk lidt mere end luft-til-vand varmepumper, men du kan sagtens finde støjsvage luft-til-luft varmepumper, som ikke opfattes som generende. Pris, kvalitet og hvor støjsvag varmepumpen er, vil i mange tilfælde hænge sammen.
Støjen kan dels komme fra den del, der monteres indendørs. Det skal du for eksempel være opmærksom på, hvis du påtænker at montere indedelen i et soveværelse. Sørg i et sådan tilfælde for, at indedelen har et lavt støjniveau, tilpasset dine behov og er af god kvalitet.
Derudover kan der komme støj fra udedelen. Her skal du være særligt opmærksom på, at der er støjgrænser og -regler i mange beboelsesområder. I et villakvarter er støjgrænsen i dagtimerne 45dB og i aften- og nattetimerne er grænsen 35 dB. Her vil vi endnu engang anbefale at vælge gode kvalitetsløsninger, således de angivne tekniske specifikationer stemmer overens med virkeligheden.
Hvor du placerer udedelen vil også have indflydelse på, hvor højt eller lavt støjniveauet er. Her skal du særligt være opmærksom på underlaget. Vi fraråder at hænge en udedel på væg, da det ofte vil skabe resonans inde i huset.
Du kan desværre ikke måle det eksakte støjniveau, før du har monteret varmepumpen. Derfor må du forholde dig til det lydniveau, der står beskrevet i varmepumpeproducentens produktark.
Alternativt kan du prøve Energistyrelsens støjberegningsprogram.
Derfor skal du vælge en KMO certificeret montør til din varmepumpe
For at installere en varmepumpe, er det vigtigt at forholdene er i orden og, at de foreskrevne regler i forhold til håndtering af kølemiddel mv. er opretholdt.
Det er ligeledes afgørende, at en varmepumpe bliver installeret af en KMO certificeret kølemontør, således garantien på anlæg forbliver gældende.
Der skal for eksempel laves hul i væggen mellem indedel og udedel. Det kræver særligt værktøj og viden om, hvordan du undgår efterfølgende isoleringsskader.
Placering af udedel og indedel skal være korrekt og vil derved være afgørende for optimal funktion og udnyttelse af anlægget for fremtiden.
Derfor er det en rigtig god idé at få en professionel montør til at installere din varmepumpe. Det vil sikre dig det bedste resultat, og en fuldt ud lovlig installation.
Vi har over 1.000 anbefalinger på Trustpilot